ALU / PVC

Vi jobber for å gjøre det lett for deg

Å bytte vinduer er en stor investering. Det er viktig at du velger en vindustype som passer ditt hus og dine behov, og at du får utført jobben på beste måte. Selvfølgelig er også økonomien viktig.

Hva er egenskapene til PVC?

● vedlikeholdsfritt
● miljøvennlig
● slitesterk
● motstandsdyktig mot erosjon
● billig
● god isolasjonsverdi
● mange fargealternativer
● oversiktlig
● UV-bestandig
● brannhemmende

PVC er et perfekt materiale for vinduskonstruksjoner

De passer vårt nordiske klima og våre hustyper utmerket, og med sin konstruksjon av PVC og stål, gir de ikke bare bra isoleringsverdier og et moderne utseende, men også en totalt vedlikeholdsfri karm og ramme under minst 50 år.

Vinduer med karmer og lister i PVC er veldig populære i f.eks Tyskland, Frankrike og Italia for sin unike kvalitet og livslengde. De har også fordeler ut fra miljøsynspunkt.

Flere og flere setter inn PVC-vinduer i sine hus og leiligheter. Vi er ikke overrasket. Mulig litt, for at det har tatt så lang tid for oss i Norden å få øynene opp for PVC-vinduer. Ellers i Europa, er de meget populære siden mange år tilbake.

Kanskje beror det på våre fordommer om et materiale som er produsert siden 30-tallet, og brukt framgangsrikt både i byggebransjen og helsetjenesten. Det finns få materialer som er testet så grundig som PVC, ikke minst ut fra miljøsynspunkt. Utviklingen går hele tiden framover. I dagens PVC-vinduer finnes ingen miljø- eller helsefarlige tilsatser. De er helt giftfrie, gir ikke fra seg noen farlige stoffer og er ikke allergifremkallende.

Vedlikeholdsfritt i alle faser

I motsetning til andre vindusmaterialer, påvirkes ikke PVC av verken kulde, varme eller fuktighet. Vinduer av PVC falmer heller ikke, blir ikke sprøtt eller råtner, sånn som vinduer av tre eller tre med aluminiumkledning, kan gjøre. Med tanke på vårt alt mer varmere og fuktigere klima, framstår PVC som en virkelig vinner.

PVC-vinduer isolerer med luftspalter

Når man produserer vinduer i PVC, ekstruderer man oftest en ”flerkammerprofil”. Den inneholder flere tette kammer fylt med luft. Stillestående luft er et av de beste isoleringsmateriale som finnes. Samtidig som våre vinduer hjelper til å holde innetemperaturen som du vil ha, hjelper de også til å holde oppvarmingskostnadene nede.

Varm bolig og null vedlikehold

Aluminiumsvinduer er vedlikeholdsfrie. En annen fordel med vinduene er at alle er merket med U-verdi, som forteller hvordan vinduets isoleringsegenskaper er. Dette måles i tall, og et lavt tall betyr god isoleringsevne. Så med andre ord; her er vinduet som sparer strøm om vinteren og samtidig gir deg mer tid på sommeren siden du slipper malingen.

Når du bytter vinduer bør du også ta en titt på ytterdøren din. Den skal helst passe med resten. Vi tilbyr flere typer ytterdører som matcher vinduene. Kvaliteten er utmerket og prisene våre er gunstige. 

Hva er egenskapene til aluminium?

● vedlikeholdsvennlig
● fargefast
● mindre utsatt for riper
● egnet for moderne hjem
● robuste
● holdbare
● buede former mulig
● 30% dyrere enn PVC

referanse